זמן העיכול של המזונות השונים

כותב: אולימפוס הקמת יעוץ תכנון ליווי בניית חדרי כושר

זמן העיכול של המזונות השונים


ידוע כי אכילה היא אחת מתענוגות החיים. אך האם אתם יודעים כמה זמן לוקח לעכל כל אחד מהמזונות הנכנסים לפיכם? בהמשך יפורטו סוגי מזונות שונים והערכה של הזמן שהם שוהים בקיבה (יש לכך השפעה ישירה על תחושת הרעב והשובע שלנו).

מים: כאשר הקיבה ריקה, המים עוברים מיידית למעיים.

מיצים: מיצי פירות וירקות, מרק ירקות- 15 עד 20 דקות.

מזון חצי נוזלי: ירקות ופירות מרוסקים (בבלנדר)- 20 עד 30 דקות.

פירות: אבטיח-20 דקות; מלון- 30 דקות; תפוזים, אשכוליות, ענבים- 30 דקות; תפוחים, אגסים,אפרסקים, דובדבנים וכד'- 40 דקות.

ירקות: סלט ירקות המכיל עגבנייה, חסה, מלפפון,סלרי,פלפל אדום/ירוק וירקות טריים אחרים- 30 עד 40 דקות.

ירקות מאודים או מבושלים: ירקות עליים- 40 דקות; קישוא, ברוקולי, כרובית,שעועית ירוקה-45 דקות; ירקות שורש- 50 דקות.

פחמימות חצי מורכבות-עמילניים: תפוח אדמה ירושלמי, תירס,תפוחי אדמה, בטטות, ערמונים- 60 דקות.
                                                    
פחמימות מורכבות- דגניים: אורז חום, חיטה, שעורה, גריסים, שיבולת שועל, כוסמת, דוחן- 90 דקות; קטניות- שעועית, פולים, עדשים, אפונה,
                           חומוס- 90 דקות; פולי סויה- 120 דקות.

גרעינים ואגוזים: גרעינים- גרעיני חמנייה,דלעת, שומשום- שעתיים; אגוזים- שקדים, בוטנים,פיקנים, קשיו, ברזיל, בונדוק, קליפורניה- שעתיים
                        וחצי עד שלוש שעות.

מוצרי חלב: גבינת קוטג' רזה, גבינה לבנה רזה,גבינת ריקוטה- 90 דקות; גבינת קוטג' שמנה- 120 דקות; גבינה קשה שמנה- 4 עד 5 שעות.

מוצרים מהחי: חלמון ביצה- 30 דקות; ביצה שלמה-45 דקות; דגים 30-60 דקות; עוף ללא עור-שעה וחצי עד שעתיים; תרנגול הודו ללא עור-
                     שעתיים עד שעתיים וחצי; בשר בקר, כבש- 3 עד 4 שעות ; בשר חזיר- 4.5 עד 5 שעות. 


עכשיו מה שנותר הוא לומר לכם הוא-בתיאבון !!!